ukusno
Sočna riba pečena u rerni, prelivena aromatičnom pastom: Jednostavno, brzo i ukusno prefinjeno, nećete se pokajati
Servirati uz krompir salatu i limunom
Žudiš za ukusnom ribom, a nemaš puno vremena? Ovaj recept je pravo rešenje za tebe! Sočna riba pečena u rerni, prelivena aromatičnom pastom. Jednostavno, brzo i ukusno!
Potrebno je:
- 3 skuše
- 1 kašika alk. sirćeta
- 4 čena belog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika instata za riblju čorbu
- 1 kašičica senfa
- malo seckanog ruzmarina
Priprema:
Skušu očistiti oprati i popariti vrelom vodom pa skinuti crnu kožicu. U sud sipati 300 ml vode i sirće i potopiti ribu da odstoji bar 15 minuta pa je isprati.
U manju činiju izdrobiti beli luk dodati ulje, senf, seckan ruzmarin, i instan. Sve izjednačiti. Po želji dodati soli.
Sve dobro sjediniiti i premazati pastu preko ribe Još malo premazati uljem i iscediti premo svake pola limuna. Peći na 220 stepeni oko 30 minuta. Servirati uz krompir salatu i limunom.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!