Sočna riba pečena u rerni, prelivena aromatičnom pastom: Jednostavno, brzo i ukusno prefinjeno, nećete se pokajati
Foto: Bakina kuhinja

ukusno

Sočna riba pečena u rerni, prelivena aromatičnom pastom: Jednostavno, brzo i ukusno prefinjeno, nećete se pokajati

Servirati uz krompir salatu i limunom

Objavljeno:

Žudiš za ukusnom ribom, a nemaš puno vremena? Ovaj recept je pravo rešenje za tebe! Sočna riba pečena u rerni, prelivena aromatičnom pastom. Jednostavno, brzo i ukusno!

Potrebno je:

  • 3 skuše
  • 1 kašika alk. sirćeta
  • 4 čena belog luka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika instata za riblju čorbu
  • 1 kašičica senfa
  • malo seckanog ruzmarina
Riba
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Skušu očistiti oprati i popariti vrelom vodom pa skinuti crnu kožicu. U sud sipati 300 ml vode i sirće i potopiti ribu da odstoji bar 15 minuta pa je isprati.

U manju činiju izdrobiti beli luk dodati ulje, senf, seckan ruzmarin, i instan. Sve izjednačiti. Po želji dodati soli.

Sve dobro sjediniiti i premazati pastu preko ribe Još malo premazati uljem i iscediti premo svake pola limuna. Peći na 220 stepeni oko 30 minuta. Servirati uz krompir salatu i limunom.

Bonus video:

01:43

JEDNOSTVAN RUČAK UZ SLATKIŠ NA KRAJU NA ZLATIBORSKI NAČIN! Obradujte ukućane ovim receptom: Brzo, lako, a ukusno

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.